Opleidingen

Motor


Wil je motorrijles volgen in Rijswijk, Voorburg en verre omgeving?

In de afgelopen jaren hebben er al vele aspirant motorrijders zich bij Rijschool Falke aangemeld en heden ten dagen zien wij deze motorliefhebbers regelmatig terug om weer hun nieuwe aanwinst te showen.
Dit geeft aan dat wij ook op het gebied van het motorrijbewijs een toonaangevende rijschool zijn in omgeving Rijswijk, Voorburg en Den Haag.
Voor nieuwe kandidaten kunnen wij ook in de nieuwe regelgeving een betekenis zijn.
In de categorie A1, A2 en volledig A hebben wij nieuw en goed onderhouden lesmateriaal staan waarmee onze motorinstructeur samen met de leerling goed mee uit de voeten kan.

Categorie A1 is voor motorfietsen met een motorinhoud tot 125 cc en een motorvermogen van maximaal 11 kilowatt (kW). De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.

Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35 kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar.

Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

 

Code 80 op het A-rijbewijs

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is 21 jaar. Als je het A-rijbewijs rechtstreeks behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Volg je het getrapte traject van A2 naar A, dan heb je dus nooit te maken met code 80.

Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

Wij bieden flexibele lestijden en aantrekkelijke prijzen aan.
Wil jij je motorrijbewijs halen, is de keuze voor onze motoropleiding makkelijk gemaakt.

Hoe verloopt de motoropleiding?

Alvorens het rijexamen (AVD) te behalen zult u eerst het AVB examen moeten afleggen.
De opleiding voor het AVB examen bestaat uit een aantal oefeningen. (zie AVB oefeningen CBR)
Tijdens het examen zult u een aantal verplichte en willekeurige oefeningen uit moeten voeren om dit met een goed resultaat af te kunnen ronden.
Als advies geven wij om tijdens het AVB traject te starten met het behalen van het theorie certificaat, dit heeft u nodig om het AVD examen af te kunnen leggen wanneer u in het bezit bent van een B rijbewijs.

Bent u niet in het bezit van een rijbewijs, zult u voor aanvang van de motoropleiding in het bezit moeten zijn van een geldig motor theoriecertificaat.

Nieuw: Nu ook lessen met automaat!